gatuci lezzetleri

Share |

12 Mayıs 2011 Perşembe

BERNA KURABİYESİ

Geçen pazar Bernalar bize kahvaltıya gelmişlerdi.Güzel ve bol kahkahalı bir kahvaltıydı.Berna gelirken-ki çok düşücelidir-bu kurabiyeleri yapmış getirmiş.Başta Şeraz olmak üzere hepimiz çok beğendik.Kurabiyelerin adı olmadığı için arkadaşımın adını verdim.Tarifi aynen aktarıyorum:



750 gr buğday nişastası
1 paket yumuşak margarin yada tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
kabartma tozu
Dışı için gerekli malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım kilo, dolapta donabilecek sürme çikolata(veya benmari usulüyle eritilmiş çikolata)
corn fleks kırıkları

Kurabiyeler için gerekli malzemeleri genişçe bir kapta yoğurun.Hamur bir türlü toparlanmak bilmiyor buna da canınızı sıkmayın:) Normal bir kıvama geldiğinde hamurdan cevizden daha küçük toplar alın,elinizin içinde bastırarak güzelce yuvarlaklar yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye belirli aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ve 15 dakikada pişirin(kurabiyeler beyaz olacak).
Pişen kurabiyelerin tamamen soğuması gerekmekte.Kurabiyeleriniz soğurken siz bir teflon kapta ama mutlaka ve mutlaka teflon olacak(çünkü ben ilk denememi çelikte yaptım çikolata korkunç oldu)1 çay bardağı sıvı yağı kızdırıp içine sürme çikolatayı atın ve yavaş yavaş kısık ateşte eritin.Sos eliniz dayanacak kadar soğuyunca soğumuş kurabiyeleri içine atıp bir kaşıkla alın bir kapta ufaladığınız corn fleks kırıntılarına bulayın sonrada servis edeceğiniz bir kaba alabilirsiniz..
Eğer kurabiyelerinizi hava almayan bir kaba koyarsanız buzdolabında uzunca bir süre tutabilirsiniz.

Biraz zahmetli ve vakit alan bir kurabiye.Bence bir gün kurabiyeler yapılabilir,sonraki gün sosu..yani çok bunaltıcı olmaması adına diyorum.Tabi bu çok yoğun çalışan bayanlar için geçerli..

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

gerçekten çok güzel görünüyor canım.berna hanımın ellerine sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails