gatuci lezzetleri

Share |

26 Şubat 2011 Cumartesi

MANTARLI, ISPANAKLI BÖREK


4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta galeta unu
1 adet kuru soğan
1 paket mantar
200 gr ıspanak
2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber.


Soğanı oldukça küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin.Doğradığınız mantarları ekleyip suyunu çekinceye kadar soteleyin.İnce doğradığınız ıspanakları,tuz ve karabiberi ekleyip iki dakika daha
soteledikten sonra iç harcı ocaktan alın. Yufkalardan birini serin.Üzerine fırçayla sıvı yağ sürün.İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine serin ve yufkaları 8 parçaya bölün.Her parçaya iç malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarın.Aynı işlemi diğer iki yufka için de tekrarlayın.Önce çırpılmış yumurtaya (her tarafını) sonra galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

mantar yemeyirum ama ıspanağı çok severim.ellerine sağlık arkadaşım.börek süper olmuş.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails