gatuci lezzetleri

Share |

14 Şubat 2011 Pazartesi

ETİMEKLİ PASTA

Okuldan arkadaşım Deniz'in bebeği oldu.Mini minnacık,yanakları tombul bir bebek. Adı:Işıl Ada.
Arkadaşlarla Deniz'in bebeğini görmeye gittik.Bu etimekli pastayı ve daha sonra yazacağım üzümlü anne kurabiyesini o yapmış .Bir kez de buradan Deniz'e ellerine sağlık diyor;bebeğine uzun ömürler diliyorum.


1 paket etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebi için:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı süt(krem şanti için)
1 paket krem şanti
üzerine serpmek için fındık,ceviz veya fıstık

Muhallebi hazırlanır.Ocaktan alınınca tereyağı eklenip 2-3 dakika mikserle çırpılır.Etimekler şekerli sütle ıslatılıp borcama dizilir. Muhallebi üzerlerine yayılır.Buzdolabında 4-5 saat bekletilir.Krem şanti hazırlanır ve muhallebinin üzerine yayılır.Üzerine fındık,fıstık veya ceviz (dövülmüş) serpilir.

1 yorum:

sevda dedi ki...

pasta çok güzel olmuş arkadaşım.hayırlı kandiller.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails