gatuci lezzetleri

Share |

14 Eylül 2011 Çarşamba

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Kabak çiçeği dolmasını ilk kez Yaşar Kemal'in Karıncanın Su İçtiği Yer(Bir Ada Üçlemesi) adlı kitabında duymuştum.Büyük usta, bilirsiniz, tasvirlerinde çok başarılıdır. Öyle ki o, balı anlatınca canınız bal yemek ister, zeytini anlatınca zeytin yemek ister. Kabak çiçeği dolmasını okuyunca mutlaka alıp yapmalıyım demiştim. O günden beri kabak çiçeği buldukça yapıyorum. Birçoğunuzun bildiği gibi kabak çiçeği sabahın erken saatlerinde toplanır. Çünkü ancak o saatte çiçekler açıktır, sonra kapanır.Bu yüzden kolay bulunmuyor.



kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan,
maydanoz,
dereotu,
nane, tuz,
1 çay bardağı zeytinyağı,


Kabak çiçeklerini yıkayın. Pirinci, küçük küçük doğranmış soğan, dereotu, maydanoz, nane, tuz ve zeytin yağını karıştırın. Kabak çiçeklerini doldurup uçlarını kıvırın. Eğer bu işlemi yapmakta zorlanırsanız kabak çiçeklerinin bir ucunu yırtarak sarma sarar gibi sarabilirsiniz. Dolmaları koyduğunuz tencereye yeterli miktarda kaynar su koyup yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirin.

1 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Ahh nasıl severim bir bilsen.Kısa zaman önce bir postumada koymuştum açık hallerini.biz ince bulgurlada yaparız güzel olur.Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails