gatuci lezzetleri

Share |

22 Eylül 2011 Perşembe

REYHAN ŞERBETİ

İçeceklere devam...


Reyhan yaprakları güzel kokan bir çeşit süs bitkisidir. Ben çorbalarda, dolmalarda, salatalarda(özellikle patates salatası) kullanıyorum, aynı zamanda şerbetini yapıyorum. Çok hoş, aromatik, hafif bir içecek. Reyhan şerbetini herkese öneriyorum. Reyhanın çeşitli faydaları var. İşte bazıları:

- Öksürük kesicidir.
-Hazımsızlığı ve bağırsak gazlarını giderir.
-Yemek ve salatalarda tatlandırıcı olarak kullanılır.
-İştah açıcıdır.
-Baş dönmesini durdurur.
-Arı sokmasında faydalıdır.-
- Ağız yaralarını tedavi eder.
-Anne sütünü artırıcı özelliği vardır.
-Esans yapımında da kullanılır.


1 demet reyhan
1 limon
yeterince şeker ve su

Orta boy bir çorba tenceresine yıkadığınız reyhanları ve suyu koyup kaynatın. Kaynama işlemi devam ederken veya daha sonra içine bir limon sıkın. Damak tadınıza göre şeker ekleyip şerbeti süzün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails