gatuci lezzetleri

Share |

17 Mart 2011 Perşembe

PEYNİRLİ AÇMA

Bu açmalar oldukça lezzetli oldu.Özellikle sıcakken tüketirseniz çok beğeneceksiniz.

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı toz maya(tukarıdaki ılk suda eritilmiş)
2 yumurta(akı içinekonulacak,sarısı üzerine sürülecek)
aldığı kadar un
tereyağı ve beyaz peynir
arzuya göre susam veya çörekotu

Bütün malzemeler yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan küçük parçalar koparılır, bir kısmına peynir, bir kısmına tereyağı konularak rulo yapılır ve şekil verilir.Tepsiye dizilen açmalara yumurta sarısı sürülür.Arzuya göre çörekotu veya susam da serpebilirsiniz.Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails