gatuci lezzetleri

Share |

27 Mart 2011 Pazar

EKLER PASTA

Uzun bir aradan sonra merhabalar. Bloglarda yaşanan sorun nedeniyle bir sürü arkadaşım bloğuma giremediğinden şikayetçi.Doğrusu bazen ben de giremiyorum.Sürekli DNS ayarlarını değiştiriyorum.Yapılanlar gerçekten büyük haksızlık,yayın hakkına yapılan büyük bir kısıtlamadır diye düşünüyorum.İşte bu nedenden dolayı yaptığım şeyleri yayınlamayı çok da canım istemiyor; ama tarifler birikti. İşte bunlardan ilki:ekler pasta. Yogadan arkadaşım Figen yapmıştı önce.Çok beğenince tarif alıp denedim, gerçekten çok güzel oldu.Hele çocuklar bayıldılar. Akşam eve geldiğimde çoktan bitmişti.Hamuru profiterol hamuruyla aynı.Eğer hamurunu küçük yuvarlaklar şeklinde yapar, üzerine de çikolata sos yaparsanız profiterol yapmış olursunuz.






Hamuru için:
125 gr margarin (eritilir)
1 bardak su
1 bardak un
tuz
4 yumurta


Krema için:

1oo gr pudra şekeri
3 yumurta sarısı
75 gr un (4 yemek kaşığı)
1 litre süt
dr oetker rom aroması(1 şişenin yarısı)
1 paket krema

Üzeri için:

çikolata


Margarini eritin.bir bardak su ekleyin.Su kaynamaya başlayınca 1 bardak un ve bir fiske tuz atın. Çevirerek muhallebi gibi pişirin.Ilıklaşınca 4 yumurtayı tek tek yedirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye elde şekil vererek bir parmak uzunluğunda dizin.180 derecede pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.Sönmemesi için ekleri piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın, bir süre (5 dakika) sonra çıkarın.

Krema için rom aroma ve krema dışındaki malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rom aroması ve kremayı ekleyip çırpın.Ekler pastaların bir kenarını kesip kremadan koyun ve üzerini kapatın.Benmari yöntemiyle eritilmiş çikolatadan üzerine sürün.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık güzel görünüyorlar canım ..
sevgilerle

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails