gatuci lezzetleri

Share |

13 Ekim 2011 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI




1 orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
2 kuru soğan
maydanoz, dereotu, nane
2 kaşık salça
1 su bardağı zeytinyağı
kimyon, karabiber, tuz


Lahana bol tuzlu suda haşlanır, soğumaya bırakılır. Bu arada iç malzemelerle iç hazırlanır. Soğumuş lahana yapraklarının ortadaki kalın damarı bıçakla kesilerek alınır. Kalan yaprak bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde ufak parçalara ayrılır. İç harçtan bir tatlı kaşığı konarak ince bir şekilde sarılır. Aynı işlem lahana yapraklı bitinceye kadar devam ettirilir. Tencerenin üzerine 2 su bardağı sıcak su ve biraz zeytinyağı gezdirilerek kısık ateşte pişirilir.

1 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Çok özledim lahana sarmasını.Nasılda güzel sarılmış kalem gibi..Ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails