gatuci lezzetleri

Share |

10 Ekim 2011 Pazartesi

KARİDES GÜVEÇ


1/2 kg karides
1 kase (küçük) mantar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 dal yeşil soğan
3 diş sarımsak
1 orta boy domates
1 kaşık tereyağı
karabiber,pul biber,tuz
rendelenmiş kaşar peyniri

Karidesleri kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün. Tereyağını erittiğiniz tavada karidesleri, doğradığınız yeşil soğanı ve biberleri soteleyin. Mantarı ekleyin. Mantar suyunu çekince domatesi ve sarımsağı ekleyin. Domates suyunu salıncapul biber,karabiber ve tuzunu ekleyip ocaktan alın. Bir fırın kabına veya güvece pişirdiğiniz malzemeyi koyup 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika daha pişmesini sağlayın. Kaşar peynirini üzerine serpip kaşarlar eriyinceye kadar tekrar fırınlayın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails