1 orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
2 kuru soğan
maydanoz, dereotu, nane
2 kaşık salça
1 su bardağı zeytinyağı
 kimyon, karabiber, tuz
Lahana  bol tuzlu suda haşlanır, soğumaya bırakılır. Bu arada iç malzemelerle  iç hazırlanır. Soğumuş lahana yapraklarının ortadaki kalın damarı  bıçakla kesilerek alınır. Kalan yaprak bıçak yardımıyla düzgün bir  şekilde ufak parçalara ayrılır. İç harçtan bir tatlı kaşığı konarak ince  bir şekilde sarılır. Aynı işlem lahana yapraklı bitinceye kadar devam  ettirilir. Tencerenin üzerine 2 su bardağı sıcak su ve biraz zeytinyağı  gezdirilerek kısık ateşte pişirilir.
1 yorum:
Çok özledim lahana sarmasını.Nasılda güzel sarılmış kalem gibi..Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder