gatuci lezzetleri

Share |

1 Şubat 2013 Cuma

KÖY TAVUĞU DOLMASI & BADEMLİ, KESTANELİ İÇ PİLAV




Merhabalar...Okuduğum bazı yazılardan dolayı evimize neredeyse bir yıldır marketlerde satılan hazır tavuk girmiyor.Çok sık olmasa da köy tavuğu yani gezen tavuk alıyoruz. Çok lezzetli olduklarını söylememe bilmem gerek var mı ? Eh, köy tavuğu bulmuşken etinden suyundan faydalanıyoruz. Tavuk suyundan mutlaka çorba da yapıyorum.




1 adet köy tavuğu
2 bardak pirinç
1,5 bardak tavuk suyu
1 kase pişirip soyulmuş kestane
1 çay bardağı badem
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tere yağı
pişmiş tavuğun ciğeri, taşlığı
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı  toz biber



Tavuk haşlanır. Bir tencereye doğranmış soğan ve tereyağı alınır.Daha sonra sırasıyla badem, kestane ve pişirilip küçük küçük doğranmış ciğer ve taşlık eklenir , sotelenir. Pirinç ,baharatlar ve tuz eklenir. Biraz çevrildikten sonra tavuk suyu eklenir ve pilav pişirilir. Pişen iç pilavın bir miktarıyla tavuk doldurulur. Zeytinyağı, sarımsak ve toz biber karıştırılır, tavuğun üzerine sürülür.200 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirilir.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails