gatuci lezzetleri

Share |

7 Şubat 2013 Perşembe

ISPANAKLI ÇORBA

Bu çorbayı eskiden annem yapardı. Ispanak kökleriyle yaptığı bu çorbanın çok besleyici olduğunu söyler ve bize yedirmeye çalışırdı. Eskiden yemek istemediğim yemekleri şimdi arar oldum. Aynı lezzeti tutturabiliyor muyum, onu da bilmiyorum.Galiba yaşımız ilerledikçe eski lezzetleri daha çok özlüyoruz.

1 kase ıspanak kökü
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı iri bulgur (veya aşurelik dövme buğday)
4 su bardağı su
1 kuru soğan
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
tuz, pul biber

Tereyağı eritilip soğan ve ıspanak kökleri hafifçe sotelenir. Un eklenir, bir iki karıştırıldıktan sonra süt eklenir. Karıştırılmaya devam edilerek su ve bulgur eklenir. Kaynamaya başlayınca tuz eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Arzuya göre pul biber eklenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails