gatuci lezzetleri

Share |

21 Ekim 2012 Pazar

KARIŞIK TURŞU







Turşulara devam. Ben evdeki malzemelerle yaptım. Siz isterseniz lahana da ekleyebilirsiniz. Yine miktarı kendiniz çoğaltabilirsiniz.


2 adet salatalık
1 adet acur
1 adet salatalık
1 adet kırmızı salçalık biber
5 adet yeşil sivri biber
1 adet havuç
4-5 adet yeşil domates
5 diş sarımsak
2 fincan sirke
2,5 su bardağı içme suyu
1,5 çorba kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1 litrelik cam kavanoz

Bütün malzemeleri sarımsaklar hariç doğrayıp kavanoza yerleştirin. Sarımsakları üzerine serpiştirip sirke, tuz, su ve şekeri karıştırıp malzemelerin üzerine dökün .Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 10-15 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails