gatuci lezzetleri

Share |

5 Mart 2012 Pazartesi

PORTAKALLI KURABİYE




1 büyük portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzeri İçin:
80 gr beyaz çikolata
Rendelenmiş portakal kabuğu


Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin, bir kenara bırakın. Portakalın kendisini de karıştırma kabına rendeleyin. Üzerine sıvı yağ, yumurta, toz şeker, kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Küçük toplar halinde şekiller verip benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırın, daha sonra portakal kabuğu rendesine bulayın. 170C lik fırında 15-20dk pişirin.

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ohhh mis
yanınada bir fincan çay iyi gider
ellerine sağlık
sevgilerimle...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails