gatuci lezzetleri

Share |

16 Ocak 2012 Pazartesi

KEDİDİLİ KURABİYE


Tarif defterimdeki eski tariflerden bir tanesi.Sanırım kurabiyeleri yaptıktan sonra çatalla üzerine hafifçe bastırıldığı için kedidili kurabiye adını almış...

2 yumurta
1 paket becel zeytinyağlı margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un

Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin. Üzerini çatalla hafifçe bastırın.180 derecede pişirin. Kurabiyelerinize soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.

1 yorum:

Limon çiçekleri dedi ki...

Ayy bu kurabiyeyi teyzemde yapariyice yassılardı hatırlıyorum..Çokta lezzetlidir.Ellerine sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails