gatuci lezzetleri

Share |

27 Kasım 2011 Pazar

MAKARNALI BÖREK


Elazığ'da, sevgili kuzenim Bircan ablada yiyip çok beğendiğim, son günlerde sık sık yaptığım bizim evde de çok sevilen bir börek tarifi.










6 adet yufka
yarım paket fiyonk makarna
3 adet yumurta
yarım demet maydanoz
250 gr beyaz peynir
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet maden suyu

Makarnayı haşlayıp süzün.Soğuyan makarnaya ezdiğiniz peyniri,ince kıydığınız maydanozu ekleyip 3 yumurtayı kırın ve bir kaşıkla hepsini karıştırın.Yağladığınız tepsiye 3 adet yufkayı üstüste tepsiye yayın.Araya makarnalı karışımı yayın. Kalan üç yufkayı da makarnanın üzerine yayın. Böreği dilimleyin. Maden suyu, süt ve sıvı yağı karıştırıp tepsinin üzerine dökün. Böreği buzdolabında en az 2 saat bekletin. Eğer bir gece bekletirseniz daha güzel olur.200 dereceye ayarlı fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails