gatuci lezzetleri

Share |

10 Kasım 2011 Perşembe

KÜNEFE





Herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.Bu bayramın ülkemize ve dünyaya barış, kardeşlik, mutluluk getirmesini diliyorum.Bu bayram sevgili Yusuf ağabeyden öğrenip denediğim künefenin tarifini sizinle paylaşmak istiyorum.


1/2 kg kadayıf
250 gr tereyağı
350-400 gr tuzsuz-yağlı taze peynir
yarım paket vanilya

Şerbeti için:

4 bardak şeker
4 bardak su
yarım limon


Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatın.5 dakika kadar kaynattıktan sonra içine birkaç damla limon sıkıp bir iki dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.Kadayıfları mümkün olduğunca tellerinden ayırıp küçük parçalara ayırın.Tereyağını eritip kadayıfın üzerine dökün ve elinizle kadayıfın tamamına yedirin.Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını ince bir kat şeklinde dizin ve elinizle bastırın.İnce dilimler halinde doğradığınız peyniri kadayıfın üzerine serin.Ayırdığınız kadayıfı aynı şekilde serip elinizle bastırın.Tepsini üzerine vanilyayı serpiştirin.200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkardığınız künefeye şerbetini dökerek sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails