gatuci lezzetleri

Share |

19 Ağustos 2010 Perşembe

SU BÖREĞİ

Su böreği yapmak bizi çok yordu, özellikle yufkaları haşlamak bayağı zamanımızı aldı ;ama değdi doğrusu.Lezzetiyle hazır yufkadan yapılanlardan çok farklıydı...


Biz üç tepsi yaptık,aşağıdaki tarif bir tepsilik.

6 adet yumurta
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı sıvı yağ(aralarına sürmek için)

İç Malzeme:
beyaz peynir ve maydanoz

Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur elde edilir. 15 dakika dinlendirilen hamur 10 bezeye ayrılır.Yufkalar açılır.Sıcak suda büyüyeceği için yufkaların fazla büyük olmamasına dikkat edilir.Yufkalar önce sıcak suda haşlanır,sonra soğuk suya konur,daha sonra bir süzgeçte suyu süzdürülür.Her yufka böylece tepsiye serildikten sonra üzerine sıvı yağ gezdirilir.5 yufkadan sonra araya peynirli maydanozlu karışım konur ve diğer 5 yufkada da aynı işlem tekrarlanır.Börek dilimlendikten sonra üzerine kalan sıvı yağ sürülür ve 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine emeklerine saglik .nefis görünüyor afiyetler olsun hayirli ramazanlar canim öptüm.

Unknown dedi ki...

Elerinize sağlık.Çok güzel ve iştah kabartıcı bir görüntü.Afiyet olsun.
Hayırlı ramazanlar.

Canan Demirbağ dedi ki...

Börek nefis gözüküyor canım eline sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails