gatuci lezzetleri

Share |

13 Aralık 2011 Salı

AŞURE


Hafta sonu aşure yaptım ve arkadaşlar,dost ve komşularla paylaşıp yedik. Sıra tarifte...


1kg aşurelik buğday(aşure malzemeleri aşureyi yapacağınız tencerenin boyuna göre değişir)
nohut
fasulye
kuru üzüm
kayısı kurusu
incir
küçük doğranmış portakal kabuğu
şeker
üzeri için:
fındık,fıstık
badem,ceviz
susam(kavrulmuş)
nar
tarçın

Akşamdan buğdayı tencereye alın, bir taşım kaynatıp altını kapatın. Nohut ve fasulyeyi ıslatın.Ertesi gün ıslağa bıraktığınız nuhut ve fasulyeyi haşlayıp süzün.Buğdayın bulunduğu tencereye yeterli miktarda su alıp kaynamaya bırakın. Bir miktar kaynadıktan sonra fasulye ve nohutu ekleyin.Kaynamaya devam eden aşurenize portakal kabuğunu ekleyin. Daha sonra üzüm, doğradığınız kayısı ve inciri ekleyin.Aşureniz piştiğinde şeker ekleyip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.Eğer aşurenizin renginin koyulaştığını düşünüyorsanız şekerini koymadan önce bir bardak süt koyup 10 dakika daha pişirin.Kaselere aldığınız aşurenizi süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails