Birçok kişi gibi ben de deniz ürünlerini çok severim.Bir balık yemeğinden önce tarator soslu kalamara hayır demem.Yanında da...
250 gr temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karbonat
1 limon suyu
Kızartmak için:
tuz
un
sıvı yağ
TARATOR SOS
1 kase yoğurt
½ dilim bayat ekmek içi
½ çay bardağı ceviz içi
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 imon suyu
tuz
Yıkanan kalamarlar şeker,karbonat ve limon suyuyla ovulur, buzdolabında 3-4 saat bekletilir.
Sonra süzgeçe konulup suyu süzdürülür.Tuzlanmış una bulanıp kızgın yağda2-3 dakika kızartılır.
Tarator sos için yoğurt,ekmek içi,ceviz içi,sarımsak,limon suyu ve tuz karıştırılıp sos hazırlanır.
4 yorum:
bayılırım kalamalar ellerine ve emeğine sağlık arkadaşım
Gamzecim ellerine sağlık,ben de çok severim kalamarı...Çok özledim bu arada,öpüyorum.
Çok severim kalamarı.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder