21 Eylül 2010 Salı
KALBURABASTI
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı yağ (yarısı sıvı, yarısı erimiş margarin)
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Aldığı kadar un
Kabartma tozu
200gr ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1- 2 damla limon suyu
Ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılarak hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak rende üzerinde bastırılarak hamur açılır. İçine ceviz konarak hamurun iki ucu birleştirilir. Rende şekli üste gelecek şekilde tepsiye dizilir. 200C de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Daha önceden şerbeti hazırlanarak soğutulur. (Şerbet fazla kaynatılmaz. 10 dk yeterlidir.) Fırından çıkan sıcak kalburabastılara soğuk şerbet dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder