Panga balığını marketten görüp aldık.Görünüş olarak tıpkı dil balığına benziyordu.Pişirdik, gayet güzel,dil balığına benzer bir tadı vardı.Çocuklar da beğenince ikinci kez aldık.Bu kez internetten arştırdım.Vietnam ve çevresinde iç sularda bulunan ve ayrıca bu bölgelerde yetiştiriciliği yapılan bir tatlı su balığı olduğunu öğrendim.Çok yağsız bir balık olduğu için tavası yapılıyor.
4 adet panga
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Kızartmak için:
galeta unu
sıvı yağ
Zeytinyağı,ezilmiş sarımsak,kekik,nane ve tuz karıştırılır.Balıklar bu sosta marine edilip 30-40 dakika bekletilir.Sıvıyağ tavaya alınır,galeta ununa batırılan balıklar nar gibi kızartılır.
4 adet panga
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı kekik
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Kızartmak için:
galeta unu
sıvı yağ
Zeytinyağı,ezilmiş sarımsak,kekik,nane ve tuz karıştırılır.Balıklar bu sosta marine edilip 30-40 dakika bekletilir.Sıvıyağ tavaya alınır,galeta ununa batırılan balıklar nar gibi kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder