gatuci lezzetleri

Share |

13 Eylül 2010 Pazartesi

KADAYIF DOLMASI

Bu bayram tatlı olarak kadayıfı tercih ettim.Kadayıf kullanarak iki ayrı tatlı hazırladım.ilki kadayıf dolması...



1/2 kg tel kadayıf
4 yumurta
sıvıyağ
2 su bardağı çekilmiş ceviz
isteğe göre kaymak

Şurup için:
1/2 limon suyu
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Tel kadayıftan bir avuç dolusu alınır,tezgaha çay tabağı büyüklüğünde yayılır.Ortalarına bir yemek kaşığı ceviz konur,dolma gibi sarılır.Yumurtalar çırpılır.Şurup için şeker ve su bir tencerede kaynatılır.Limon suyu eklenip 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.Kadayıf dolmaları yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.Dolmalar şerbetin içine alınır,20 dakika bekletilip servis tabağına alınır.İsteğe göre kaymakla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails