19 Eylül 2010 Pazar
KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ
Bayramda yaptığım kadayıflı tariflerden ikincisi...
400-500 gr çiğ kadayıf
7-8 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tozşeker
Tavuk göğsü için:
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
isteğe göre 3 adet(nohut büyüklüğünde)damla sakızı
1 paket hazır süt kreması
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
Kadayıf bıçakla 1 cm boyunda kesilir,sıvıyağ tavaya alınır,kadayıf eklenip 7-8 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.Ocaktan alınan kadayıfa şeker eklenip karıştırılarak bir kenarda soğuması beklenir.Tavuk göğsü için tereyağı eritilir,un eklenir. Un sararınca (2-3 dakika) süt azar azar eklenir.Tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılır, vanilya ve tozşeker eklenir.İsteğe göre damla sakızı eklenir.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır ve yumurta kırılır.Mikserle 3-4 dakika çırpılır.Süt kreması da eklenir,5-6 dakika çırpılır.Suyla ıslatılmış yuvarlak veya dikdötgen kalıba kadayıf serilir.Kadayıfın üzerine yarım bardak ceviz içi serpilir.Sıcak muhallebi kadayıfın üzerine dökülür.Buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra üzerine ceviz serpilerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerinize saglik nefis bir tarif afiyetler olsun
Yorum Gönder