gatuci lezzetleri

Share |

26 Aralık 2010 Pazar

TEL ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI

Yayla çorbası tarifi daha önceden vardı. Bu kez pirinç yerine tel şehriye kullandım.


1 su bardağı tel şehriye
3 su bardağı et suyu
2 su bardağı su

Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım limonun suyu

Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane


Kaynayan suya şehriyeler ilave edilerek 5dk pişirilir. Terbiyesi için bir kaseye yoğurt, yumurta sarısı, un, limon suyu konarak çırpma teli ile iyice çırpılır. Kaynayan çorbaya terbiye yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. 5dk daha pişirilerek ocaktan alınarak üzerine naneli tereyağı gezdirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails