Hamuru için:
1 çay bardağı kaymak(yoğurdun üzerindeki kaymak)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı su
1 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
400 gr beyaz peynir veya lor
400 gr beyaz peynir veya lor
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı süt
Sos için:Bir yumurta sarısı
1çorba
kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
susam,çörek otu ceya haşhaş ezmesi
1 çorba kaşığı sıvı yağ
susam,çörek otu ceya haşhaş ezmesi
Yukarıda verilen malzemelerle hamur yapın. Hamuru on iki bezeye bölerek her bir bezeyi oklava yardımı ile incecik açın. Açtığınız yufkayı bir fırça ile hafifçe yağlayın . Hazırladığınız iç harçtan iki yemek kaşığını yufkaya uzunlamasına koyarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye uzun bir şekilde dizin.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapın. Üzerine hazırladığımız sostan sürerek susam veya çörek otu serpin.200 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder