gatuci lezzetleri

Share |

23 Kasım 2010 Salı

TAVUKLU,HOHUTLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Sema ablanın yaptığı hepimizin çok beğendiği tavuklu şehriye çorbası...

1 adet tavuk göğsü(haşlanıp doğranmış)
1 su bardağı arpa şehriye
1 bardak haşlanmış nohut
1 domates
1 kaşık tereyağı
tuz,kuru reyhan

Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 limon

Tencerede tereyağı eritilir.Rendelenmiş domates veya 1 kaşık salça eklenerek sotelenir.Yeteri kadar su eklenir.Kaynamaya başlayınca şehriye ilave edilir.Şehriyeler pişince tavuklar ve haşlanmış nohutlar eklenerek 5 dakika pişirilir.1 yumurta sarısı 1 limonun suyuyla çırpılır.Çorbanın sıcak suyundan bir kepçe alınır, terbiyeyle karıştırıldıktan sonra bütün karışım çorbaya eklenir.5 dakika daha pişirildikten sonra ocaktan alınır ve üzerine kuru reyhan eklenir.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Gamze çok teşekkürler bilgi için. Hemen not ettim. Çorbaların için de ellerine sağlık. Havaların serinlediği bugünlerde çorbadan ala yemek var mı?

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails