gatuci lezzetleri

Share |

28 Kasım 2010 Pazar

ÇİKOLATALI PASTA

Yiğenim Şahan'ın doğum gününde annesi Nursel yapmış bu pastayı.Tarif Yetur'dan.


Pandispanya için:
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık su
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket
kakao

Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 kaşık şeker

Krema için:
6 su bardağı süt
4 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 paket kakao
4 yemek kaşığı pudra şekeri
100 gr tereyağı

Pandispanya malzemelelerini çırpın.Yağlı kağıt kaplı büyük fırın tepsisine dökün.170 derecede pişirin.Pandispanya soğuduktan sonra uzunlamasına 3 parçaya bölün.
Krema malzemelerini bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.Soğuduktan sonra içine 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 100 gr yumuşak tereyağı koyup mikserle 2-3 dakika çırpın.
pandispanyanın bir parçasını alıp servis tabağına koyun.Üzerini şekerli sütle ıslatın.Üzerine soğumuş kremadan bir miktar yayın.Diğer parçalar içinde aynı işlemi tekraralayın.Üzerine çok az miktarda krema sürüp buzdolabında yarım saat bekletin.Daha sonra dolaptan alın ve tüm yüzeyini krema ile kaplayın.Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve bir gece buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails