Hamuru için:
çikolata
125 gr margarin (eritilir)
1 bardak su1 bardak un
tuz4 yumurta
Krema için:
1oo gr pudra şekeri
3 yumurta sarısı75 gr un (4 yemek kaşığı)
1 litre sütdr oetker rom aroması(1 şişenin yarısı)
1 paket kremaÜzeri için:
çikolata
Margarini eritin.bir bardak su ekleyin.Su kaynamaya başlayınca 1 bardak un ve bir fiske tuz atın. Çevirerek muhallebi gibi pişirin.Ilıklaşınca 4 yumurtayı tek tek yedirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye elde şekil vererek bir parmak uzunluğunda dizin.180 derecede pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.Sönmemesi için ekleri piştikten sonra hemen fırından çıkarmayın, bir süre (5 dakika) sonra çıkarın.
Krema için rom aroma ve krema dışındaki malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan aldıktan sonra rom aroması ve kremayı ekleyip çırpın.Ekler pastaların bir kenarını kesip kremadan koyun ve üzerini kapatın.Benmari yöntemiyle eritilmiş çikolatadan üzerine sürün.
1 yorum:
ellerine sağlık güzel görünüyorlar canım ..
sevgilerle
Yorum Gönder