gatuci lezzetleri

Share |

7 Mart 2011 Pazartesi

İNCİRLİ TART

Sevgili arkadaşım,kardeşim Ayşegül'den bir tarif...Eskiden ben de bu tartı- yine Ayşegül'den aldığım tarifle- yapıyordum,fakat uzun süredir yapmıyorum.Tadını özlemişim.Geçen akşam onlara gittiğimizde yapmıştı,ben de fırsatı kaçırmayıp fotoğrafını çektim.Şimdi Ayşegül'ün ağzından tarifini aktarıyorum:


7 adet incir
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 çaybardağı un
1 paket kabartma tozu

Yumurtayla şekeri çırp, yağı ekle çırp. Unu ve kabartma tozunu koy çırp.İnciri ve cevizi ekle, karıştır. Katı bir hamur olacaktır.Yağlanmış,unlanmış küçük boy tepsiye yay,kaşık ile düzelt.Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kahverengileşinceye kadar pişir.Fırından çıkarınca üzerine bir çaybardağı ılık süt dök.

KREMASI
Yarım litre süt ,3 silme yemek kaşığı un,1 yumurta,1 çaybardağı şeker.Tüm malzemeyi çırp pişir,ılısın.Tartın üzerine dök.İstediğin gibi süsle.
Not: Sevginizi koymayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails