300 gram kıyma
1 tutam maydanoz
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet yumurta
tuz,karabiber
Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
1 adet limon
2 çorba kaşığı un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı,nane ve kırmızı toz biber
Önce köfteler için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve karabiber yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır.Daha sonra bir tencerede sıcak su kaynatılır ,içine küp küp doğranmış havuç ve patatesler eklenir.Patates ve havuçların pişmesine yakın köfteler eklenir.5 dakika daha kaynadıktan sonra yoğurt,limon ve undan oluşan terbiye karıştırılarak eklenir.Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır,tereyağı,nane ve kırmızı toz biberle servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder