3 Kasım 2012 Cumartesi
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
Közlenmiş, kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış biberleri ya buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda ya da kavanozda saklıyorum. Kavanozda saklamak işime geliyor ; çünkü her an çıkarabiliyorum. Meze mi lazım ? İşte ideal bir meze. Salatalara, çökelek ve lor salatalarına hatta mantarlı böreklere de çok yakışıyor. Aşağıda verdiğim tarifin sirke, sarımsak ve tuz oranını azaltabilirsiniz ; ama o zaman mutlaka buzdolabında bekletin.
2 kg kırmızı biber
yarım su bardağı sirke
yarım su bardağı zeytinyağı
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Biberleri közleyip kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Biberlerin içinden çıkan suyu bir kasede bekletin. Kavanoza biberleri sarımsaklarla birlikte yerleştirin. Biberlerin suyunu ekleyin. Tuzla sirkeyi karıştırıp zeytinyağıyla birlikte kavanoza dökün. Kapağını sıkıca kapatın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder