5 Mart 2012 Pazartesi
PORTAKALLI KURABİYE
1 büyük portakal
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri İçin:
80 gr beyaz çikolata
Rendelenmiş portakal kabuğu
Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin, bir kenara bırakın. Portakalın kendisini de karıştırma kabına rendeleyin. Üzerine sıvı yağ, yumurta, toz şeker, kabartma tozu ve un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Küçük toplar halinde şekiller verip benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırın, daha sonra portakal kabuğu rendesine bulayın. 170C lik fırında 15-20dk pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ohhh mis
yanınada bir fincan çay iyi gider
ellerine sağlık
sevgilerimle...
Yorum Gönder