26 Aralık 2011 Pazartesi
TUZLU SİMİT
Arkadaşım Sema çok güzel, ağızda dağılan simitler yaptı. Daha önce simit tarifi vermiştim. Bu biraz farklı.
125 gr margarin (zeytinyağlı Becel)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı peynir kırığı
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
3-4 su bardağı kadar un
kabartma tozu
Üzeri İçin:
susam
Malzemeler sırasıyla karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır ve simit şekli verilir. Susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir. 180C de 30dk pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder