5 Aralık 2011 Pazartesi
KIYMALI LAHANA DOLMASI
Eğer lahana sarmaya vaktim yok diyorsanız bu tarif hem zamanınızı almayacak hem de lezzetini çok beğeneceksiniz.
1 adet orta boy lahana
350-400 gr kıyma
1 kuru soğan
1 demet maydanoz
1 kaşık salça
kuru nane,tuz
2 kaşık zeytinyağı
Lahanaların dış yapraklarını ayırıp haşlayın. Ortasını da bütün olarak haşlayın. Lahanaları haşladığınız sudan 1 su bardağı ayırıp kalanını dökün. Kıymayı, doğradığınız soğan ve maydanozu, salçayı, naneyi, tuzu bir kaba alın. İçine haşladığınız lahananın orta kısmını ince kıyıp ekleyin. Zeytinyağını ekleyip hepsini karştırın. Lahananın dış hapraklarından her birini bir kaseye koyup içine iç malzemeden koyun ve katlayın. Kaseyi ters çevirip aldığınız dolmaları tencereye yerleştirin.İşlem bittikten sonra ayırdığınız lahana suyunu ve 1 bardak da normal su ekleyerek ocağa alın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder