1 orta boy lahana
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
2 kuru soğan
maydanoz, dereotu, nane
2 kaşık salça
1 su bardağı zeytinyağı
kimyon, karabiber, tuz
Lahana bol tuzlu suda haşlanır, soğumaya bırakılır. Bu arada iç malzemelerle iç hazırlanır. Soğumuş lahana yapraklarının ortadaki kalın damarı bıçakla kesilerek alınır. Kalan yaprak bıçak yardımıyla düzgün bir şekilde ufak parçalara ayrılır. İç harçtan bir tatlı kaşığı konarak ince bir şekilde sarılır. Aynı işlem lahana yapraklı bitinceye kadar devam ettirilir. Tencerenin üzerine 2 su bardağı sıcak su ve biraz zeytinyağı gezdirilerek kısık ateşte pişirilir.
1 yorum:
Çok özledim lahana sarmasını.Nasılda güzel sarılmış kalem gibi..Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder