1 paket margarin(yumuşak olacak, ben zeytinyağlı becel kullanıyorum)
1 yumurta(akı hamuruna konacak,sarısı üzerine sürülecek)
yarım çay bardağı sirke
yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi İçin:
peynir
maydanoz
Üzerine:
susam ve çörekotu
Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle açın. İçine peynirli harçtan koyup kapatın. Tepsiye dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu veya susam serpin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
2 yorum:
Güzel görünüyor ellerine sağlık.Yalnız sirke tadı belli oluyormu?Merak ettim.
Sevgili Limon çiçekleri,
Yorumunuz için teşekkürler.Hayır,sirke tadı kesinlikle belli olmuyor.Çok lezzetli bir tarif.
Gamze
Yorum Gönder