Hamuru için:
3 bardak un
1 yumurta, su, tuz
Diğer Malzemeler
1 tavuk göğsü
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 kaşık tereyağı
pulbiber, tuz.
Un, 1 Yumurta, tuz ve su ile katı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15-20 dakika bir kenarda özlenmesi için bekletin. Diğer tarafta tavuk göğüs etini biraz tuz ilave edilmiş suda pişene kadar haşlayın. Dinlenmiş hamurdan bezeler ayırıp çok ince olmayan yufkalar açın ve irice kareler şeklinde kesin. Balıkesir mantısının özelliği hamurların içinin boş olmasıdır. Kare şeklindeki hamurları dört ucundan birleştirip boş bohçalar haline getirin. Haşlanmış tavuk etini tencereden çıkarıp iri parçalar halinde didikleyin. Mantı hamurlarını tavuk suyunun içine atıp haşlayın. Pişen mantıları bir kaba alın. Geri kalan tavuk suyunun içine didiklediğiniz etleri tekrar atın. Arkadan haşlanmış nohutları da ekleyip bir taşım kaynatın. Tavuğu haşlarken suyu öyle ayarlayın ki mantılar piştikten sonra tencerenin dibinde her tabağa yarımşar kepçe konacak kadar kalsın. Pişirdiğiniz mantıları da tekrar tencereye atıp şöyle bir karıştırın Tabaklara sulu sulu servis yapıp üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirin. Bu mantı diğer mantı türleri gibi sarımsaklı yoğurtla da yeniyor. Ama bana kalırsa yoğurtsuz hali bir başka güzel.Siz arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder