gatuci lezzetleri

Share |

24 Eylül 2009 Perşembe

ÇERKEZ MANTISI (KABIN)




Arkadaşım Tunay'la birlikte bu yaz Çerkez mantısı,yöresel adıyla " kabın " yaptık.Başta yapması kolay geldi, ancak kapatması gerçekten maharet isteyen bir iş ve beni bayağı zorladı.Ancak nefis bir mantı oluyor.Ben yapabiliyorsam siz de yapabilirsiniz. İşte tarifi:


MALZEMELER

HAMURU İÇİN:1 kg un, 1yumurta,tuz ve su

İÇİ İÇİN:Yarım kg kıyma,1 kuru soğan,2-3 diş sarımsak,kara biber,nane ve tuz.

YAPILIŞI:
Un,yumurta,tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamur yarım saat dinlendirilir.Daha sonra bezelere ayırıp yufka açılır.Açılan yufkalar bir çay bardağıyla yuvarlak kesilir.Kıymalı iç( kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,nane karabiber ve tuzdan hazırlayıp yoğurulan iç) kestiğiniz yuvarlak yufkanın ortasına konulur ve adeta saç örgüsü gibi karşılıklı kenarları birleştirilir.İşlem bittikten sonra kaynar suya atılan mantılar haşlanır,daha sonra bir süzgeç yardımıyla servis tabağına alınır.Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip servis yapılır.Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurtla da deneyebilirsiniz.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Gamzecim bu tarifin aynısını ve patateslisini eşimin ailesi yapıyor ama onlardaki adı "kurzunuş" yapılışını çok seyrettim ama bana kapatması zor geliyordu,bir kez daha denemem için bana cesaret verdin :) ellerine sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails