18 Kasım 2011 Cuma
AYVA TATLISI
Tatlılara devam...
6-7 adet ayva
1 kg şeker
2-3 adet karanfil
kaymak
ceviz
Ayvaları ikiye bölüp kabuklarını soyun.Orta kısımlarını temizleyip çekirdeklerini ayıklayın, bekletin.Ayvaları yayvan bir tencereye dizin.Üzerine ayvaların seviyesine kadar su koyun. Şekeri ayvaların üzerine serpin. Karanfilleri ve ayırdığınız ayva çekirdeklerini tencereye ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğuyan ayvaları bir tepsiye alarak üzerine kaymak ve ceviz koyarak servis yapın.Ayva tatlısının şerbeti biraz fazla olursa ayırın ve kek yapımında kullanın.Müthiş bir aroması oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder