Hamur Malzemeleri:
-125gr margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-3 su bardağı un
-4 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 vanilya
Kreması için:
-1,5 su bardağı süt
-2 çorba kaşığı un
-1 limon suyu
-1 limon kabuğu rendesi
-5 çorba kaşığı toz şeker
Sosu için:
-100gr bitter çikolata
Krema malzemeleri ile muhallebi yapılır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avucumuzun içinde inceltilerek açılır. İçine soğumuş muhallebiden bir tatlı kaşığı konarak hamur kapatılır. Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır. 170C' de 20-25dk pişirilir. Üzerine benmari usulü eritilmiş bitter çikolata dökülür. Arzuya göre hindistan cevizi veya yeşil fıstık ile süslenir.
1 yorum:
çok şık bir görüntü canım.harika kurabiyeler.ellerine sağlık.öpüyorum.
Yorum Gönder