Pilavda kullandığım kavak mantarı hakkında arştırma yaptım:
İstiridye şeklinde olması nedeniyle 'istiridye mantarı' ismi verilen bu mantar türü, dünyanın pek çok yerinde yaprağını döken ağaçlar üzerinde kat kat salkımlar şeklinde büyür. Sıklıkla talaş ya da saman ortamında oldukça kolay büyüyebilen popüler mantarlardan biridir. Hoş bir koku ve damak tadına sahiptir.
Kültür mantarı olarak da yetiştirilebilen çok az sayıdaki mantarlardan biridir. Sapı şapkasına göre eksantriktir. Yani sap ile şapka bir merkezli değildir. Bu tür mantarlar genelde doğada çok az sayıdadır.
250 gr kavak mantarı
1 kase pilavlık bulgur
2 kase su
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
Mantarlar ince ince kıyılır.Tereyağında sotelenir(Mantarlar sulanıp suyunu çekinceye kadar).Daha sonra bulgur eklenip birkaç kez çevrilir.Su ve tuz eklenir,kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder