4-5 adet orta boy havuç
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 paket petibör bisküvi
1 kase iri dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı tereyağ (oda ısısında)
hindistan cevizi
Havuçları rendeleyip bir tavaya alın.havuçlara su ve toz şekeri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen havuçları büyük bir kaseye alıp soğutun.Üzerine ceviz, erimiş tereyağı,iri parçalanmış bisküvileri ekleyip yoğurun.Buzdolabında yaklaşık yarım saat beklettikten sonra yuvarlayıp hindistan cevizine bulayarak servis edin.
2 yorum:
Hayırlı cumalar, ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
çok hafif ve çok lezzetli bir tarif.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.
Yorum Gönder