gatuci lezzetleri

Share |

4 Ekim 2010 Pazartesi

PALAMUT BUĞULAMA

Daha önce de diğer balıkları buğulama olarak denemiştim,ama inanın bana hiçbiri palamut buğulama kadar lezzetli olmuyor.Denemenizi öneririm.

1 kg palamut (karadeniz palamutu daha lezzetli oluyor)
2 adet patates
4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 baş kuru soğan
2 adet domates
4 diş sarımsak
2 yaprak fesleğen
3 kaşık zeytinyağı
tuz

Tencerenin altına yuvarlak dilimlenmiş patatesleri dizin.Üstüne dilimlenmiş palamutları, palamutların üstüne jülyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri dizin.Halka dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları da dizdikten sonra en üste yine halka doğradığınız domatesleri dizin. Defne yaprağı ve tuzu ekledikten sonra zeytinyağı gezdirin ve kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.

1 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis olmustur. Ellerinize saglik. Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails