1/2 kg az yağlı kıyma
yarım su bardağından biraz fazla köftelik bulgur
1 baş sarımsak
4-5 iri domates
1 yumurta
1 iri soğan
tuz
karabiber
2 kaşık zeytinyağı
Kıyma, bulgur, yumurta, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberle köfte harcınızı yoğurun, fındıktan büyük toplar halinde şekillendirin. Diğer tarafta domatesleri rende veya robottan geçirin, sarımsakları ezin. Yayvan ve geniş bir tencerede zeytinyağı ve biraz tuzla beraber kaynayana kadar pişirin. Sarımsaklı sos kaynar haldeyken köfteleri teker teker ilave edin. Domateslerin suyu yeterli değilse biraz daha sıcak su ekleyin. Yemeği hiç karıştırmadan tencerenin saplarından şöyle bir sallayarak köftelerin tabana yerleşmesini sağlayın . Ocağı iyice kısarak pişmeye bırakın. 20-25 dakika sonra yemeğiniz hazır olacaktır.
3 yorum:
Çok lezzetli görünüyor,mutlaka deneyeceğim.Bulgurlu köfteler her zaman benim için hittir.
Ellerine saglik. Sevgiler...
eline ve yüreğine sağlık ,gamzeciğim,denedim,çok güzel oldu.
Yorum Gönder