7 Eylül 2010 Salı
KABAKLI SODALI BÖREK
Eskiden sık yaptığım bu tarifi yeniden denemek istedim.Sebze yemek istemeyen çocuklar bu böreği severek yiyorlar.
4 adet yufka
2 adet kabak
3 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 fincan beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 şişe maden suyu
tuz ve karabiber
Kabuğunu soyup rendelediğiniz kabakların üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin ve elinizle sıkıp suyunu süzdürün.Kabakların içine ince ince kıydığınız dereotu ve maydanozu,ezdiğiniz peyniri ve karabiberi ekleyip karıştırın.Yağladığınız bir fırın tepsisine bir yufkayı buruşturarak serin. Üzerine hazırladığınız için bir kısmını dökün.Aynı işlemi diğer iki yufka için de yapın.Son yufkayı da serip dilimleyin.Bir kasede yumurtaları çırpıp maden suyunu,kalan sıvı yağı da ekleyip karıştırın ve tepsinin üzerine dökün.Böreği buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Çok hoş görünüyor.
Ellerinize,gönlünüze sağlık
Yorum Gönder