gatuci lezzetleri

Share |

16 Şubat 2012 Perşembe

PANCAR TURŞUSU


Sevgili eşim Ali'nin yaptığı ve hepimizin çok beğendiği kırmızı pancar turşusu tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an pazarlarda kırmızı pancar bulabilirsiniz. Bu turşuyu yaptıktan bir gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

1 demet (1 kg )kırmızı pancar
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı su
10 diş sarımsak

Yıkadığınız pancarları körpe saplarıyla birlikte 1 yemek kaşığı sirke eklediğiniz suda yarım saat bekletin.Daha sonra tekrar yıkayın, pancarları dörde bölün, saplarıyla birlikte bir tencereye alın. Az suda haif haşlayın.Haşladığınız pancarların kabuklarını soyun, elma dilimleri şeklinde dilimleyip 1,5 litrelik bir kavanoza koyun.Sarımsakları havanda dövün. Sarımsak, sirke ve tuzu önceden 2 tatlı kaşığı kaya tuzu ile kaynatıp soğuttuğunuz suyla iyice karıştırıp kavanoza dökün. Bir gece bekletin, ertesi gün yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails