gatuci lezzetleri

Share |

15 Aralık 2009 Salı

KALİŞER

İşte bu da benim yaptığım kalişer.Tunay 'da yediğimiz kalişer o kadar güzeldi ki ben de yaptım.Yoğurdunu tabağın kenarına koydum.



Kalişer adından da anlaşılacağı gibi doğu yöremize ait bir yemek.Bu yemeği arkadaşım Tunay yaptı.O yaptığı her yemekle bizi şaşırtmaya devam ediyor. Görünüşü nasıl bilmiyorum ama tadı bir harika. Denerseniz çok beğeneceğinizin garantisini verebilirim.




MALZEMELER
-1 kg küçük doğranmış kuşbaşı et
-9-10 tane sivri biber
-2 tane domates
-kekik,tuz,pul biber
-yoğurt
-4 diş sarımsak
-pide veya bayat ekmek
-2 kaşık sıvı yağ veya tereyağı

YAPILIŞI
Etler kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.Pişmeye yakın tuzu konur.Piştikten sonra yağ,doğradığınız biber ,domates ve baharatlarla birlikte sotelenir.Bayat ekmekler küçük karelere bölünerek fırında kızartılır.Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Servis tabağının en altına kızarmış ekmekler konur,üzerine et sote ve yanına ya da bizim yaptığımız gibi etlerin üzerine 2 kaşık sarımsaklı yoğurt gezdirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails